mie. iul. 24th, 2024

Rusia se apropie de România, conform unui video care circulă pe rețelele de socializare. Primele bombardamente au fost deja filmate la Cernăuți. Franța a promis deja că va susține Republica Moldova și Georgia să lupte contra Rusiei.

UPDATE: Surse diplomatice susțin că în fapt în zona Cernăuți, unde locuiesc foarte mulți etnici români, nu au fost și nu sunt lupte sau evenimente violente de genul celor care se întâmplă în alte zone ale Ucrainei.

Franţa este determinată să ofere susţinere Republicii Moldova şi Georgiei pentru a contracara orice tentative în sensul “destabilizării”, a declarat sâmbătă preşedintele Emmanuel Macron, după conversaţii cu lideri din cele două ţări. Emmanuel Macron a discutat, prin telefon, cu preşedinţii din Republica Moldova şi Georgia, Maia Sandu şi Salome Zurabişvili, potrivit cotidianului Le Figaro.

“Suntem determinaţi să susţinem aceşti membri ai Parteneriatului Estic al Uniunii Europene în faţa oricăror tentative în scopul creării de tensiuni sau al destabilizării”, le-a transmis Emmanuel Macron liderilor din Republica Moldova şi Georgia, conform Preşedinţiei Franţei.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *