vin. mart. 29th, 2024

Radu Tudor, analist militar, a analizat harta atacurilor lansate de Rusia în Ucraina şi a explicat ce implicații poate avea lărgirea ofensivei în toate direcțiile. „Ecuația se complică din punct de vedere geostrategic, militar şi din punct de vedere geografic cu proximitatea din România”, spune acesta

Ceea ce vedem aici ne demonstrează că, din păcate, capitala Ucrainei ar putea să cadă foarte rapid. Astăzi, toate unitățile au primit ordinul să lărgească ofensiva în toate direcțiile, conform planului ofensivei.

Ofensiva înseamnă să treacă mai departe în jumătatea de vest a Ucrainei şi nu se poate să nu fie vizat şi Kievul. Ceea ce vedem ca desfășurare de forţe ar putea la un moment dat să creeze şi joncțiune cu forţele ruse din Transnistria.

De aceea spun că ecuația se complică din punct de vedere geo strategic, militar şi din punct de vedere geografic cu proximitatea din România. E o situaţie complicată. 

De aceea Alianța Nord Atlantică a decis pentru prima dată în istoria sa să activeze Forţa de Răspuns a NATO. Potrivit analizei făcute de specialiştii de la cartierul general al NATO, Rusia vine la granița NATO.

Forţa de Răspuns a NATO este o forța de 40.000 de militari capabilă să descurajeze orice intenție ofensivă a Rusiei către României, Polonia, Ungaria,  Slovacia. Toată frontiera este pusă în pericol de ofensiva imensă pe care ministerul rus al Apărării a confirmat-o în această seară. Sunt informaţii oficiale. 

În momentul de faţă armata ucraineană rezistă eroic, populaţia civilă se înarmează, se înrolează şi aşteaptă cu îndârjire să îi alunge pe ruşi.  Ofensiva rusă nu merge nici pe departe aşa cum şi-a dorit Moscova”, a explicat Radu Tudor, analist militar, în emisiunea Punctul de Întâlnire

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *