mie. iul. 24th, 2024

Anunț deosebit de important pentru șoferii români. Plăcuțele de înmatriculare pentru mașini vor suferi o schimbare majoră. Toată lumea trebuie să știe asta, pentru a nu avea surprize în momentul în care vrei să-ți cumperi o mașină nouă. Numerele auto nu vor mai fi negre, ci de altă culoare. Astfel, autovehiculele ce vor deține plăcuțe cu numărul de înmatriculare cu litere și cifre de această culoare vor fi mai ușor de identificat.

Ce mașini nu vor mai avea numere de înmatriculare negre

Pe șoselele din România vor circula mașini cu număr de înmatriculare cu litere și cifre de altă culoare decât neagră. Potrivit unui proiect de ordin, este necesară stabilirea condiţiilor privind emisiile de dioxid de carbon pe care trebuie să le îndeplinească autovehiculele, pentru a le putea fi atribuite astfel de plăcuţe de înmatriculare noi.

Plăcuțe auto verzi pentru anumite autoturisme

În curând, vom vedea mașini cu numere de înmatriculare verzi pe străzi. Măsura este necesară pentru a face distincția între autoturismele care emit dioxid de carbon și cele care nu.

„Având în vedere faptul că autovehiculele ce vor deține plăcuțe cu numărul de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde vor fi mai ușor de identificat, în baza acestei identități vizuale, autoritățile vor putea oferi anumite stimulente pentru aceste autovehicule, cum ar fi reduceri de taxe, accesul la benzile de autobuz, intrarea gratuită în zonele cu acces restricționat sau facilități când vine vorba de parcare”, prevede proiectul.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *