sâm. iul. 13th, 2024

Românii sunt solidari cu Ucraina. Aceştia pun la dispoziţie spaţii de cazare pentru găzduirea cetăţenilor refugiaţi din Ucraina. Acestea sunt județele în care pot găsi cazare.

Mii de oameni fug din calea războiului spre România şi caută adăpost la noi în ţară. În acest context, românii sunt solidari cu vecinii lor şi pun la dispoziţie spaţii de cazare pentru găzduirea cetăţenilor refugiaţi din Ucraina

Aşadar, atât autorităţile locale judeţene, cât şi oameni simpli pun la dispoziţie case, vile, pensiuni, săli de sport, şcoli, grădiniţe sau centre speciale pentru găzduirea populaţiei refugiate din calea războiului.

Județele în care pot găsi cazare și datele de contact

Refugiaţii ucrainieni care sosesc în judeţul Tulcea se pot caza temporar într-un centru special pregătit pentru aceștia în orașul Isaccea.

Pot opta pentru acest centru cei care sunt în tranzit (cei care doresc să stea 1-2 zile, iar apoi să se îndrepte către alte orașe/ţări). Pentru refugiaţii care au nevoie de cazare pe o perioadă mai lungă, au fost puse la dispoziţie mai multe pensiuni din oraș.

Tot în Tulcea, refugiaţii pot fi cazaţi la Casa Filip, pensiune din comuna Sarichioi.

În judeţul Suceava, orașul Siret, refugiaţii au opţiunea de a fi găzduiţi la schitul din oraș, unde pot veni aproximativ 20-30 de persoane. Părintele din Siret a spus că va suplimenta numărul de locuri în cazul în care va fi nevoie. Tot în Siret, refugiaţii pot fi găzduiţi de Uniunea Ucrainienilor.

Transport gratuit pentru refugiaţii care intră în România pe la Vama Siret

Refugiaţii care intră în România pe la Vama Siret beneficiază de transport gratuit atât ziua, cât și noaptea, către gări sau autogări cu autocare puse la dispoziţie de către firma de transport Romfour.

De asemenea, pentru cazare în zona Siret, refugiaţii pot apela la nr. de tel. 0741788788 ( Ion, persoană fizica, oferă ajutor refugiaţilor). Transport din Vama Siret către Iași – 0742959530.

Cazare oraș Milișăuţi, Suceava (Sala de sport Milișăuţi) – 0746189315.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *