mie. iul. 24th, 2024

Un pilot militar ucrainean supranumit „Fantoma de la Kiev” de către utilizatorii rețelelor de socializare – a devenit viral, mulți susținând că pilotul a doborât mai multe avioane rusești. Utilizatorii rețelelor de socializare au distribuit vineri clipuri care ar arăta un avion MiG-29 care zboară pe cer deasupra mai multor orașe din Ucraina. Mulți îl numesc pe misteriosul pilot un erou și „primul as european de după cel de-al Doilea Război Mondial”.

Cine este pilotul supranumit fantoma din Kiev

Dar este „Fantoma din Kiev” reală sau un erou imaginar menit să ridice moralul ucrainenilor în fața invaziei rusești?

Un as al zborului este un termen dat unui aviator militar creditat cu doborârea a cinci sau mai multe avioane inamice în lupta aeriană.

Autoritățile ucrainene nu au confirmat existența „Fantomei din Kiev”. Valerii Zaluzhnyi, comandantul-șef al forțelor armate ucrainene, a declarat joi, într-o postare pe Facebook, că cel puțin șase avioane și două elicoptere rusești au fost distruse în prima zi de lupte.

„Vă rog ca fantoma din Kiev să fie reală”, a scris un utilizator, împărtășind un clip de nouă secunde care arată un avion de vânătoare MiG-29 care trece pe lângă ceea ce pare a fi o zonă rezidențială dintr-un oraș ucrainean.

„Implor marile media să raporteze dacă „Fantoma din Kiev” există cu adevărat – deoarece dacă este adevărat că astăzi un pilot militar ucrainean erou a doborât singur 6 avioane rusești, acest as al zborului devine imediat un simbol emoționant al rezistenței Ucrainei la crimele de război ale lui Putin”, a scris pe Twitter autorul și avocatul Seth Abramson.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *