sâm. iul. 13th, 2024

SUA „avertizează Ucraina că va avea loc o invazie rusă la scară largă în 48 de ore”: noi rapoarte spun că atacul complet al lui Putin este iminent, deoarece Kremlinul promite un răspuns „dureros” la sancțiunile lui Biden, iar băncile și guvernul Kievului sunt lovite de un atac cibernetic masiv.

Administrația președintelui Joe Biden a avertizat guvernul ucrainean că cele mai recente informații indică un atac la scară largă al Rusiei „iminent”, potrivit noilor rapoarte de miercuri.

Eu sper, și cu toții sperăm că ne înșelăm, dar fiecare indiciu pe care îl avem ne arată că este hotărât (n.r. Vladimir Putin) să atace Ucraina din nou, și de această dată cu ce ar putea fi o forță militară semnificativă. 

Credem că trupele sunt pregătite și pot ataca în orice moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby într-o conferință de presă de miercuri seara.

Un punct de îngrijorare este principalul oraș din nord-estul țării, Harkov, potrivit unui înalt oficial ucrainean și al unui oficial occidental familiarizat cu serviciile de informații. Ministrul de externe ucrainean a declarat marți că nu există planuri de evacuare a orașului.

Casa Albă i-a spus președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că există informații care indică că Vladimir Putin se pregătește să efectueze o invazie la scară largă în următoarele 48 de ore, a informat Newsweek, potrivit Daily Mail.

„Președintele Ucrainei a fost avertizat că Rusia va începe foarte probabil o invazie în 48 de ore, pe baza informațiilor americane”, a declarat un oficial american pentru presa.

Între timp, Rusia a avertizat că va exista un răspuns „dureros” la sancțiunile impuse de Statele Unite și aliații săi împotriva cercului apropiat al lui Putin, deoarece site-urile web și băncile guvernamentale ucrainene au fost oprite după un atac cibernetic masiv.

Nu este clar cine se află în spatele intruziunii cibernetice.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *