mie. iul. 17th, 2024

vansarea în mod repetat de către ţările occidentale a unor date pentru o eventuală invadare a Ucrainei de către Rusia este provocatoare şi poate avea efecte adverse, transmite Kremlinul.

Precizările au fost făcute de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, transmite Interfax, preluată de Reuters.

Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că este convins că preşedintele rus Vladimir Putin a luat decizia de a invada Ucraina şi că, deşi încă mai este loc pentru diplomaţie, se aşteaptă ca Rusia să treacă la acţiune în următoarele zile. Rusia a negat în mod repetat că se pregăteşte să invadeze Ucraina, notează Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu ţine cont de aceste declaraţii ale statelor occidentale, a spus Peskov pe canalul de stat Rossia 1.

“Cert este că asta duce direct la o creştere a tensiunilor. Iar când tensiunile escaladează la maximum, cum se întâmplă acum, de exemplu, pe linia de contact (din estul Ucrainei), atunci orice scânteie, orice incident neplănuit şi orice provocare minoră plănuită pot duce la consecinţe ireparabile”, a adăugat Pekov.

“Aşa că toate acestea au – sau pot avea – consecinţe adverse. Exerciţiul zilnic de a anunţa o dată a invadării Ucrainei de către Rusia este o practică foarte proastă”, a mai spus el.

Peskov: Ce rost are ca Rusia să atace pe cineva? Oficialul de la Kremlin spune că Occidentul nu este “prea bun la istorie”

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că “nu are rost ca Rusia să atace pe cineva”, îndemnând partenerii occidentali să fie raţionali.

“Vă îndemnăm să vă puneţi întrebarea: ce rost are ca Rusia să atace pe cineva?”, a declarat Peskov, într-un interviu pentru postul de stat Rossia 1, scrie news.ro.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a criticat, de asemenea, Occidentul pentru că “nu a fost foarte bun la istorie”, susţinând că Rusia nu a invadat niciodată o altă ţară.

“Vă reamintim că Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni de-a lungul istoriei sale. Şi Rusia, care a supravieţuit atâtor războaie, este ultima ţară din Europa care vrea să vorbească, chiar să pronunţe cuvântul «război”, a declarat Peskov.

Întrebat despre situaţia din Donbas, Peskov a avertizat că “orice scânteie, orice incident neplanificat sau orice provocare minoră poate duce la consecinţe ireparabile”.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *