sâm. iul. 13th, 2024

Europa este lovită de fenomene meteo extreme. Furtunile Ylenia şi Eunice au lăsat în urmă dezastre şi imagini apocaliptice. Meteorologii au emis avertizări de cod violet şi roşu de vânt puternic în Germania şi Marea Britanie.

Eunice, cea mai puternică furtună din ultimele decenii care loveşte Marea Britanie, a provocat haos în ţară. Este emis cod roşu pentru zona Londrei, sud-estul şi estul ţării. Cetăţenii sunt îndemnați să nu-şi părăsească locuințele. În unele parți ale ţării, vântul a depăşit 190 de kilometri pe oră.

Specialiştii se tem că va fi una dintre cele mai periculoase furtuni din ultimele decenii.

Meteorologii au emis cod roşu de vânt puternic, o avertizare foarte rar folosită aici. În Londra, vântul poate atinge astăzi peste 180 de kilometri la oră, iar autorităţile au avertizat populaţia să rămână în case, pentru a nu-şi pune viaţa în pericol.

În sud-vestul Angliei, rafalele puternice au rupt turla unei biserici.

Oamenii au fost avertizați să „îşi lege” obiectele din grădini, să închidă ușile şi ferestrele şi să ţină mașinile încuiate în garaje, departe de copaci şi pereți.

Oamenilor li s-a transmis că este un pericol mortal aici, din cauza resturilor care pot cădea, de la copaci doborați şi linii electrice. Există, de asemenea, un risc sever de inundaţii.

sursa aici

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *