mie. iul. 17th, 2024

Volodymyr Zelensky anunță că ”16 februarie va fi ziua atacului” Rusiei asupra Ucrainei, într-o postare pe pagina de Facebook, care însoțește un mesaj video pentru țara sa luni seară.

Mesajul președintelui ucrainian este unul emoționant: ”marele popor al unei mărețe tari! E un moment tensionat! Avem de-a face cu provocări mari, atât externe, cât și interne. Trebuie să acționăm! Suntem amenințați că va fi un mare război! Nu e pentru prima dată. Cu noi se poartă un război pe mai multe fronturi. Pe frontal militar, pentru că la graniță se tot mărește contingentul militar. Pe frontul diplomatic, pentru că ni se limitează drepturile internaționale, prin privarea de dreptul nostru de a ne hotărî singuri direcția spre care vrem să ne îndreptăm. Pe plan energetic, pentru că ne este limitat importul de gaz, curent electric și cărbune. În plan informațional se dorește instaurarea panicii printre popor, printre investitori…”

”Dar țara noastră e mai puternică decât a fost vreodată. În urmă cu doi a început confruntarea cu pandemia. Din fericire, putem spune că astăzi, aproape că am învins-o. Spre deosebire de perioada pandemică, astăzi, știm sigur cu ce provocări avem de-a face. Știm ce avem de făcut. Avem încredere în noi. Suntem, însă, conștienți și de riscuri. Avem cum să facem față. Avem o armată foarte bună. Avem experiență și armament modern. E o armată mult mai puternică decât cea de acum 8 ani. Suntem încrezători în forțele noastre! Baza armatei noastre este încrederea în propriul popor.”

Volodymyr Zelensky spune că cea mai bună cale este pacea: ”Vrem pace și vrem să o obținem exclusiv pe cale diplomatică. Și Crimeea, și Donbas se vor întoarce în Ucraina pe cale diplomatica! Noi nu cerem ceva ce nu ne aparține, dar ceea ce ne aparține trebuie să fie al nostru, nu vom ceda!”

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *