lun. mai 16th, 2022

Încă de la apariția formațiunii conduse de George Simion și Claudiu Târziu s-au făcut mai multe speculații despre cine s-ar afla în spatele acesteia și de unde susținerea și evoluția rapidă pe scena politică românească. Una din speculații, conform fostului lider PSD, ar fi că susținerea AUR vine din partea omului de afaceri Cristian Burci, dar și din partea lui Sebastian Ghiță. Cât adevăr stă în aceste afirmații, rămâne ca Liviu Dragnea să dovedească.

Ascensiunea formațiunii „AUR”, condusă de George Simion

După alegerile parlamentare din decembrie 2020, subiectul naționalismului a reapărut în politica românească. Subiectul a fost o problemă cheie în restul Europei în ultimul deceniu.

În România a intrat pe scena publică abia după alegerile parlamentare din 2020, odată cu intrarea în Parlamentul României a formațiunii conduse de George Simion. Alegerile din România din 2020 au adus în parlament un nou partid naționalist, Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR).

Un ultim sondaj electoral, realizat de INSCOP, după aproape doi ani de la alegeri, arată o creștere în opțiunile electorale ale românilor de 20%, punând astfel AUR imediat după PSD și cu mult înaintea PNL-ului.
În tot acest timp, acțiunile liderului George Simion au atras critici dure, atât din spectrul politic, cât și în spațiul media public. Numai ultimul eveniment din Camera Deputaților, altercația cu Virgil Popescu, i-a atras liderului AUR mai multe antipatii, pentru modul în care s-a desfășurat în ședința de lucru. Ulterior, organele de justiție s-au autosesizat, trecând la instrumentrea unui dosar penal de ultraj.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.