mar. iul. 23rd, 2024

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski și președintele SUA Joe Biden au vorbit duminică la telefon despre situația conflictuală cu Rusia.

Președintele american Joe Biden i-a spus duminică, într-un apel, președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că SUA vor răspunde „rapid și decisiv” la continuarea agresiunii ruse împotriva Ucrainei, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Cei doi lideri „au convenit asupra importanței de a continua să urmărească calea diplomatică și descurajarea ca răspuns la consolidarea militară a Rusiei la granițele Ucrainei”, potrivit declarației.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut președintelui american Joe Biden un sprijin militar și financiar mai mare, precum și să viziteze Ucraina, potrivit unui înalt oficial ucrainean.

Oficialul, care a fost informat despre conversație, a declarat pentru CNN că Zelenski a folosit apelul de duminică pentru a sugera ceea ce oficialul a numit „idei concrete pentru a diminua amenințarea rusă la adresa Ucrainei”.

Acestea au inclus apeluri către Washington să ofere un sprijin militar mai mare pentru Ucraina, inclusiv furnizarea de armament mai avansat, potrivit oficialului.

Zelenski a subliniat, de asemenea, necesitatea unui pachet financiar semnificativ pentru Ucraina. Liderul ucrainean i-ar fi subliniat omologului său american că sprijinul economic puternic i-ar arăta lui Putin că Occidentul este alături de Ucraina și că impactul escaladării lui Putin nu va da roade.

Potrivit oficialului ucrainean, Zelensky i-a cerut lui Biden să viziteze Ucraina cât mai curând posibil, dar că nu a existat un răspuns pozitiv din partea lui Biden. Oficialii americani spun că o călătorie a lui Biden în Ucraina este extrem de improbabilă.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *