sâm. iul. 13th, 2024

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a cerut aliaților săi să transmită informații despre presupusa invazie rusească. Acesta a mai spus că diplomația este singura cale de detensionare a situaţiei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a continuat sâmbătă să minimizeze avertismentele americane cu privire la o invazie rusă iminentă, îndemnând la calm și declarând că nu a văzut informații care să arate că Moscova este gata să atace.

El le-a spus reporterilor că există „prea multe informații în spațiul informațional” despre un posibil război la scară largă cu Rusia și a ridiculizat informațiile din presă că Rusia ar putea intenționa să invadeze miercuri.

„Înțelegem toate riscurile – înțelegem că aceste riscuri există”, a spus Zelensky. Dar, a spus el, „dacă dumneavoastră sau orice persoană aveți informații suplimentare cu privire la o invazie 100% sigură, începând cu data de 16, de către Federația Rusă în Ucraina, vă rugăm să ne oferiți aceste informații”.

Liderul ucrainean și-a exprimat de săptămâni întregi frustrarea în legătură cu mesajele americane, criticând administrația Biden pentru că a semănat panică la Kiev și a speriat investitorii străini.

Oficialii americani au răspuns că reacționează la informațiile pe care le primesc și că speră că dezvăluirea chemarea planurilor Rusiei l-ar putea descuraja pe Vladimir Putin să ia măsuri.

Combinația dintre mișcările recente de trupe rusești și informațiile despre o posibilă dată a invaziei au contribuit la declanșarea vineri a unui val de activitate diplomatică și a avertismentelor publice ale aliaților NATO.

Sâmbătă, un înalt oficial al Departamentului de Stat a declarat că el crede că conducerea Ucrainei a înțeles de ce Statele Unite le ordonă diplomaților săi să plece și îi îndeamnă pe ceilalți americani să plece, dar a remarcat că unii lideri ucraineni „nu sunt neapărat de acord” cu evaluările cu privire la „măsură”. la care potenţialul conflict este iminent”.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *