sâm. iul. 13th, 2024

Adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, a vorbit despre situația tensionată dintre Rusia și Alianța Nord Atlantică. Pentru că cele mai recente informații indică o posibilitate ridicată a unei intervenții militare a lui Vladimir Putin în Ucraina, unele surse indicând cu precizie data de 16 februarie, oficialul român a oferit explicații. Mircea Geoană a menționat cum ar putea fi afectată România în cazul unui război Rusia – Ucraina, acesta considerând că românii nu ar avea motive de îngrijorare.

Mircea Geoană, despre posibilitatea unui război Rusia – Ucraina. Cum ar fi afectată România

Tot mai multe informații venite din direcția NATO sau a serviciilor secrete americane, CIA, indică faptul că există o posibilitate crescută ca, în orice moment, să izbucnească un conflict armat la ordinul lui Vladimir Putin. Întrebat despre cum ar fi afectată România de posibilitatea unui război Rusia – Ucraina, Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO, a făcut mai multe precizări.

Acesta consideră că românii nu trebuie să se îngrijoreze, în ciuda faptului că există riscul declanșării unui război. Secundul NATO susține că, pentru moment, nu se cunosc intențiile clare ale liderului rus. Totuși, Mircea Geoană menționează că dispunerea de forțe la granița Ucrainei ar putea să escaladeze într-un război la un simplu ordin.

„Nu avem o imagine completă asupra intențiilor reale ale președintelui Putin. Ceea ce putem spune, pe baza informațiilor pe care le primim la nivelul țărilor aliate, este că în clipa de față, mobilizarea, organizarea, logistica și susținerea forțelor rusești din jurul Ucrainei, pe trei laturi ale Ucrainei, ar putea permite, în eventualitatea unui ordin din partea Kremlinului, o intervenție militară în orice moment”, a precizat Mircea Geoană pentru digi24.ro.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *