mie. iul. 24th, 2024

Un incident cumplit a avut loc în complexul Therme Bucureşti. Un adolescent de 17 ani s-a înecat în piscină. Echipa de salvamari a centrului a intervenit conform protocolului de securitate și a efectuat manevre de resuscitare până la sosirea echipajelor SMURD, spun reprezentanții Therme. Din păcate, medicii nu au putut salva viața tânărului.

„La data de 12 februarie, în jurul orei 19:48, Inspectoratul de Poliție al județului Ilfov a fost sesizat de către angajații unui centru termal din Balotești, cu privire la faptul că un bărbat s-a înecat”, a anunțat IPJ Ilfov.

Tragedia a avut loc în complexul Therme. Polițiștii orașului Otopeni care au mers la Therme au stabilit că adolescentul era însoțit de un unchi. Moartea este suspectă, pentru că apa era mică, spun martorii, în locul unde băiatul s-a înecat. „Erau câte doi salvamari acolo, deci cineva păzea încontinuu. Au intervenit salmavarii imediat şi după aia a venit și SMURD-ul. Atât am văzut: că îl resuscita”, a precizat un bărbat care a asistat la tragedie, pentru Știrile PRO TV. „S-au efectuat manevrele de resuscitare, acesta a rămas fără răspuns pe toată durata resuscitării, aproximativ o oră”, a precizat, pentru aceeași sursă, Daniela Ilie, paramedic SMURD. „Din câte spune familia, nu se știa cu probleme medicale”, a mai spus ea.

„Astăzi, în jurul orei 19:40, personalul de supraveghere (echipa de salvamari) a centrului nostru a observat un tânăr de 17 ani în piscina din zona Galaxy, care nu se putea ridica la suprafața apei și a intervenit prompt, conform protocolului de securitate. Personalul de prim ajutor din cadrul complexului i-a aplicat acestuia primele măsuri de ajutor până la sosirea echipajelor SMURD. Acesta a fost preluat cu semne vitale, continuîndu-se manevrele de prim ajutor”, a declarat pentru Gândul Andrada Șeitan, directorul de comunicare al Therme Group.

Starea de sănătate a adolescentului, precum și procedurile medicale reprezintă informații cu caracter personal care nu pot fi făcute publice, a precizat sursa citată.

În ciuda încercărilor, medicii nu i-au mai putut salva viața, fiind declarat decesul.

În urma incidentului, a fost anunțat Serviciul de Medicină Legală Ilfov, pentru a ridica trupul adolescentului, urmând să stabilească la necropsie din ce cauză a murit. Adolescentul de 17 ani ar fi din Dragomirești Deal (județul Ilfov) și ar fi venit la Therme împreună cu unchiul său.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, care vor stabili, după cercetarea la fața locului și audierea martorilor, ce s-a întâmplat și dacă vor fi luate măsuri legale.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *