mie. iul. 24th, 2024

Pe șoselele din țara noastră există circa 50 de indicatoare de circulație, însă unele dintre acestea încă îi pune pe gânduri pe șoferi. Unul dintre acestea este semnul de circulație triunghiular cu un X în mijloc. Puțini dintre conducătorii auto din România cunosc ce anunță acest indicator. Iată ce reprezintă!

Ce reprezintă indicatorul triunghiular cu un X în mijloc

Primele indicatoare rutiere din istorie au fost bornele kilometrice. Acestea au apărut încă din timpul Imperiul Roman, pe reţeaua de drumuri care însuma peste 300.000 de kilometri. Între timp, Codul Rutier s-a tot modificat și au apărut foarte multe semne de circulație noi, pe care unii dintre șoferi nu le cunosc.

Ce-i drept, unele dintre indicatoare sunt destul de rar întâlnite. Destul de rar este și semnul de circulație triunghiular ce are un X în mijloc. Acesta are rolul de a transmite, de fapt, un semnal important participanților la trafic. Șoferii trebuie să știe că acest indicator semnifică o Intersecție de drumuri, conform Codului Rutier.

Acesta este amplasat numai în afară localităţilor, la 50-200 m înaintea unei intersecţii nedirijate de drumuri din aceeaşi categorie. În această intersecţie se aplică regulă priorităţii de dreapta, iar conducătorul auto este obligat să reducă viteza la max. 30 km/h în localitate, respectiv max. 50 km/h în afară localităţii.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *