mie. iul. 24th, 2024

StirilePROTV

  • Live 
  • CASTIGATORII PREMIULUI EMMY

Trupele ucrainene ar fi deschis focul în regiunea Donețk. Liderul rebelilor pro-ruși: Ucraina poate ataca în orice moment

O invazie a rușilor în Ucraina ar putea avea loc în acest weekend sau la începutul săptămânii viitoare. Este mesajul transmis, vineri, de Statele Unite, chiar în timp ce preşedintele Biden discuta cu liderii unor țări membre NATO, între care şi România.

Joe Biden are programată sâmbătă o discuţie telefonică cu omologul rus, la fel şi preşedintele Macron. Încearcă să-l convingă pe Putin să renunţe în ultimul ceas la ofensivă.

Moscova a catalogat ultimele anunțuri ale Vestului drept “dezinformări” și a precizat, din nou, că nu are de gând să invadeze Ucraina.

În cursul nopţii a crescut însă pe rețelele sociale numărul mesajelor neconfirmate care vorbeau despre schimburi de focuri între armata ucraineană şi rebelii pro-ruşi, dar şi despre mişcări de trupe ruseşti.

Potrivit Associated Press, Statele Unite ar urma să evacueze, sâmbătă, tot personalul ambasadei din Kiev, pe fondul unei iminente invazii ruseşti.

Mesajul Casei Albe a pus lumea întreagă pe jar: pericolul unei invazii ruse în Ucraina este “acut” şi ar putea avea loc “oricând”. Misiunea de a transmite presei noua stare de fapt i-a revenit consilierului pe probleme de securitate naţională al preşedintelui american, Jake Sullivan.

Jake Sullivan, consilier pe probleme de securitate națională al Casei Albe: „Continuă să apară semne de escaladare din partea Rusiei, inclusiv trupe noi care sosesc la granița Ucrainei. Suntem în perioada în care o invazie poate începe oricând. Ar putea începe în timpul Olimpiadei, în ciuda speculațiilor cum că ar putea avea loc doar după Olimpiadă”.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *