sâm. iul. 13th, 2024

Ce înseamnă, de fapt, indicatorul albastru rotund cu dungă roşie. Prea puţini şoferi au habar ce vrea să arate acest indicator. Primele indicatoare rutiere au fost bornele kilometrice, care au apărut în Imperiul Roman, pe reţeaua de drumuri care însuma mai bine de 300.000 de kilometri.

Ce semnifică, de fapt, indicatorul albastru rotund cu dungă roşie. Puţini şoferi cunosc detaliul

Puțini dintre șoferii din România cunosc ce anunță indicatorul albastru cu o dungă roșie. Conform Codului Rutier, indicatorul albastru cu dungă roșie semnifică sfârșitul vitezei obligatorii.

Indicatorul albastru cu dungă roșie se instalează în zona în care se termină sectorul de drum cu viteza minimă obligatorie.

Indicatoarele de circulație au apărut încă de pe vremea romanilor. Primele indicatoare rutiere au fost bornele kilometrice, care au fost montate în Imperiul Roman, pe reţeaua de drumuri ce măsura mai bine de 300.000 de kilometri. De atunci există şi expresia „Toate drumurile duc la Roma”.

Atunci, autorităţile vremii au considerat necesar să ”inventeze” trecerile de pietoni, pentru a facilita traversarea de către pietoni a drumurilor care erau străbătute de care trase de cai.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *