mie. iul. 24th, 2024

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, sâmbătă, că “restricțiile vor fi ridicate cât mai rapid, în momentul în care situația epidemiologică o va permite”.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că numărul de infectări este în scădere, iar ridicarea stării de alertă va duce și la ridicarea multor restricții.

“Restricțiile vor fi ridicate cât mai rapid, în momentul în care situația epidemiologică o va permite. Astăzi au fost 18.000 de cazuri înregistrate. Chiar dacă numărul este în scădere rapidă, nu sunt puţine, şi aşteptăm un moment  opim în care aceste restricţii să permită şi desfăşurarea în siguranţă, din punct de vedere al sănătăţii publice, a tuturor activităţilor.

Nu are rost să ne angajăm la termene, dar cu siguranţă, termenul va fi cât mai rapid, în momentul în care situaţia o va permite”, a spus, sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, prezent la Bistrița-Năsăud.

Întrebat cum se va face accesul în săli de spectacole și alte instituții, Rafila a precizat că „dacă discutăm de ridicarea stării de alertă evident și restul de activități legate de pandemie vor reveni la normal”, dar „nu are rost să intrăm în astfel de detalii”, mai ales că situația continuă să fie îngrijorătoare, în ciuda faptului că numărul de cazuri zilnice de COVID-19 este în scădere.

Ministrul Sănătății a precizat că în spațiile aglomerate va exista recomandarea purtării măștii, dar nu va mai fi o obligație.

În ceea ce privește studiul făcut pe pacienții cu COVID-19 din secțiile ATI din țară, acesta a reliefat că au fost secvențiate peste 350 de probe la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, iar rezultatele preliminare arată că 12,5 la sută dintre pacienți au varianta Delta, iar restul Omicron.

Practic, unul din 8 din cei din secțiile ATI au infecție cu varianta Delta.

Potrivit DSP București, sâmbătă, incidența cazurilor de Covid în Capitală a ajuns la 38,02 la mie, în creștere față de vineri, când a fost de 37,78.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *