sâm. iul. 13th, 2024

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, anunţă că vor fi dezbateri publice în scopul revizuirii unor impozite.

„Există o realitate despre care lumea nu a ştiut şi astăzi am făcut publice câteva elemente din PNRR(…). Ţara nu a ştiut că PNRR conţine şi o reformă fiscală care vizează o analiză a regimului fiscal în scopul revizuirii unor impozite, inclusiv impozit pe proprietate, inclusiv impozite pe venit sau contribuţii.

Tot în acel PNRR se prevede ca această analiză să se facă cumva din birou şi cu asistenţă tehnică oferită de instituţii financiare internaţionale, dar fără dezbateri.

Vor fi dezbateri publice, anunţă ministrul Finanţelor

Ceea ce am vrut eu să atrag atenţia şi să scot în evidenţă este că facem într-adevăr, pentru că trebuie să îndeplinim reformele din PNRR, dar începem o dezbatere publică şi formalizată în care principalii actori vor fi cei din mediul de afaceri care vor veni cu o serie de propuneri”, a spus ministrul Finanţelor, joi seară,

Nu va fi nicio altă taxă în 2022

Unde poate exista o ajustare sau o analiză atentă a regimului fiscal este pe ceea ce înseamnă economia informală, adică acea economie care nu e fiscalizată, a menţionat ministrul.

Adrian Câciu a explicat, joi, la Antena 3 declaraţia potrivit căreia persoanele care dețin mai multe proprietăți ar trebui taxate suplimentar.

„Am dat un exemplu pentru că atunci când facem această dezbatere este bine să vedem și fenomenele care se întâmplă în jurul nostru. Nu înseamnă că asta va fi decizia. Ideea de bază este că ar trebui ca mai mulți bani să fie către comunitățile locale din surse proprii pentru că de fiecare dată chiar și dumneavoastră vorbiți despre problemele pe care le are Capitala de exemplu.

Nu înseamnă neapărat că vor fi taxe suplimentare. Am dorit să invit în zona dezbaterii din martie încolo mediul academic, de afaceri”, a explicat ministrul Finanțelor.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *