mar. iul. 23rd, 2024

Premieră în Europa. Anglia este prima ţară în care COVID va fi tratat ca o răceală. De la sfârşitul lunii februarie se renunţă şi la carantina obligatorie pentru cei infectaţi cu COVID. Cât despre România, Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş, spune că “din martie, lucrurile vor fi echilibrate”.

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş”, a anunţat, joi, în exclusivitate la Antena 3, când se va încheia pandemia de COVID în România.

“Că discutăm de măsuri de relaxare este una, dar că închiderea pandemiei pleacă nu de la criterii epidemiologice, ci de la renunţarea la restricţii, cred că nu are nicio legătură cu realitatea, pentru că, dacă renunţi la restricţii, nu înseamnă că impactul pe care l-ar mai avea pandemia dispare.

Până la urmă sunt cu totul alte criterii. Sperăm, într-adevăr ca după jumătatea lui februarie şi de la începutul lui martie să se vadă în plan real, apropo de situaţia epidemiologică şi plecând de la acea situaţie, atunci măsurile de relaxare sunt logice.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *