sâm. iul. 13th, 2024

Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, a explicat că, în funcţie de analizele efectuate la nivel guvernamental, România ar putea scăpa în curând de restricţii, iar „cifrele sunt încurajatoare”.

„Avem nevoie ca economia să poată să îşi revină şi să îşi revină cât mai curând posibil. Am avut şi avem în continuare discuţii la nivelul Ministerului Sănătăţii, cu domnul ministru Rafila şi echipa dânsului ne întâlnim şi în timpul săptămânii, şi în weekend, facem analizele necesare pe datele concrete.

Ceea ce vă pot spune în momentul de faţă este faptul că începând de sâmbăta trecută, cifrele sunt încurajatoare, am început să scădem cu 2-3 mii de infectări pe zi, chiar şi astăzi, ne raportăm la datele cu o săptămână în urmă, astăzi numărul de infectări este mai mic decât marţea trecută. Şi de ce folosim ziua de marţi? Pentru că în weekend testările nu sunt la fel, oamenii ezită să meargă la centrele de evaluare şi diagnostic şi atunci, luni, marţi şi miercuri avem date comparative din care putem să ne dăm seama cum evoluează situaţia.

Nu vreau să mă antepronunţ, am discutat cu domnul ministru Rafila şi dânsul a spus că după 15 februarie, în funcţie de datele pe care le vom avea atunci în evoluţia infectărilor, vom putea să discutăm despre măsurile care pot fi luate la nivelul guvernului.

Toate aceste decizii ale noastre trebuie să se îndrepte către creşterea economică şi vă spuneam că discutând cu o parte dintre antreprenorii români, cu oamenii din bussiness-ul românesc, am reuşit să deluşesc foarte multă voinţă şi foarte mult entuziasm şi disponibilitate la dialog, astfel încât împreună să putem să găsim soluţii pentru a produce, pentru a avea şi noi mândria şi satisfacţia că putem să aducem pe piaţă produse româneşti, că vom reuşi să găsim în magazine produse alimentare româneşti, că vom putea să cumpărăm diverse produse care sunt produse în România.

Mi-a plăcut foarte mult iniţiativa de a aloca o sumă de aproximativ 500 de milioane de euro pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea industriei de microcipuri în România. Cred că nu am pierdut dorinţa şi mândria şi nivelul de ambiţie de a avea produse româneşti. Cred că dacă reuşim să stimulăm tot ce înseamnă partea aceasta de mândrie naţională, vom avea mai multă participare şi implicare atât din partea investitorilor, cât şi din partea cetăţenilor”, a declarat Nicolae Ciucă în cadrul inteviului exclusiv de la Antena 3.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *