sâm. iul. 13th, 2024

Generalul rus în rezervă Leonid Ivașov îi cere președintelui rus Vladimir Putin să își dea demisia dacă nu o să se preocupe de problemele reale ale Rusiei și nu va „renunța la politica criminală de provocare a unui război” în Ucraina, într-un apel adresat public și citat de Deutsche Welle în limba rusă.

Generalul în rezervă Leonid Ivaşov, fost responsabil cu cooperarea externă in Ministerul Apărării (1996-2001), în prezent şeful unei asociaţii a ofiţerilor din întreaga Rusie, a adresat apelul său şefului statului şi poporului rus. Ivașov se opune transformării conflictului legat de Ucraina în confruntări militare pe scară largă între Moscova şi ţara vecină.

„Încercările de a face pe cineva prin ultimatumuri şi ameninţări cu recurgerea la forţă să iubească Federaţia Rusă şi conducerea rusă sunt lipsite de sens şi extrem de periculoase”, se menţionează în apelul postat pe site-ul organizaţiei de ofiţeri încă din 31 ianuarie, dar care a intrat în atenţia mass-media abia duminică, 6 februarie, scrie Agerpres.

Eventuala utilizare a forţei militare de către Moscova împotriva Kievului va pune sub semnul întrebării însăşi existenţa Rusiei ca stat, va învrăjbi pentru totdeauna popoarele celor două ţări şi va duce la moartea a zeci de mii de oameni, se menţionează în text, care afirmă că înrăutățirea tensiunilor legate de Ucraina „are un caracter artificial şi meschin pentru unele forţe”, inclusiv din Federaţia Rusă.

În acest caz, Rusia se va confrunta cu „sancţiuni extrem de severe” şi se va transforma „într-o ţară paria pe arena internaţională”, se subliniază în apelul semnat de Leonid Ivaşov, considerat de unii analişti apropiat de unele cercuri din cadrul Statului Major al armatei ruse.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *