mie. iul. 24th, 2024

Datorită imunizării puternice actuale în Europa şi a severităţii mai scăzute a variantei Omicron de coronavirus, continentul se află într-o situaţie de „încetare a focului”, care ar putea conduce la sfârşitul pandemiei de COVID-19, a estimat joi directorul regional OMS pentru Europa, Hans Kluge, relatează AFP.

Odată cu sfârşitul iernii, „această perioadă de protecţie mai ridicată trebuie privită ca o «încetare a focului» care ne-ar putea aduce o pace durabilă”, a declarat Hans Kluge în cadrul unei conferinţe de presă online.

Această situaţie poate continua doar dacă imunitatea este menţinută prin continuarea campaniilor de vaccinare şi monitorizarea noilor variante, a spus el, îndemnând autorităţile sanitare să protejeze populaţiile cele mai vulnerabile, conform Agerpres.

În cele 53 de state membre ale regiunii OMS Europa, dintre care unele sunt situate în Asia Centrală, numărul contaminărilor a crescut odată cu apariţia variantei Omicron care a devenit dominantă.

Aproape 12 milioane de noi cazuri au fost înregistrate săptămâna trecută, conform datelor OMS, cel mai mare număr de la debutul pandemiei, în urmă cu doi ani.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că de săptămâna viitoare ar putea începe trendul descendent al pandemiei. El de asemenea a spus că o tranşă de 50.000 de cutii de Molnupiravir pentru tratarea Covid-19 a sosit marți în România și speră ca numărul cazurilor care sunt complicate şi decesele să se reducă în perioada următoare.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *