mie. iul. 24th, 2024

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a anunțat marți că primii 100 de soldați americani au ajuns în România, pentru a consolida apărarea aliaţilor europeni din NATO, în contextul comasării de trupe ruse la graniţa cu Ucraina.    

Dîncu a precizat că acești militari ai SUA se vor ocupa de partea de logistică, necesară pregătirii operațiunilor de încartiruire a trupelor.

”În acest moment, americanii au sosit, ca să spunem așa, ca un fel de titlu pe care dumneavoastră îl căutați întotdeauna mai scurt. Au venit deja pentru pregătiri peste 100 de soldați americani, specialiști, care pregătesc această încartiruire. Deci au sosit deja în România, au sosit și în alte țări, am înțeles, în Polonia, în România au sosit.. Alături de specialiștii noștri în logistică se ocupă exact de acest lucru în aceste zile. Evident că asta înseamnă că nu va dura mult până când vor veni și restul trupelor.” – a declarat ministrul Dîncu, aflat într-o vizită oficială la Spitalul Militar Central Carol Davila.

Întrebat de jurnaliști dacă România poate să facă față din punct de vedere logistic acestei provocări, ministrul Apărării a afirmat că România se pregătește de mai mulți ani pentru astfel de evenimente militare.

”Noi suntem pregătiți de câțiva ani pentru încartiruirea unor forțe multinaționale. Suntem pregătiți de mai mult timp și avem mai multe locuri unde pot să fie .. ” – a spus Dîncu.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *