mar. iul. 23rd, 2024

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că reprezentanţii Ambasadei de la Copenhaga i-au vizitat pe părinţii bebeluşului internat în Danemarca şi i-au informat despre starea de sănătate a copilului.

Totodată, bebeluşului i s-a emis certificat de naştere românesc, iar reprezentanţii ambasadei fac demersuri pentru a-l putea vizita în spital.

“Ca urmare a demersurilor întreprinse pe lângă autorităţile daneze, în regim de urgenţă, de către Ambasada României la Copenhaga, reprezentanţii ambasadei i-au vizitat în data de 6 februarie 2022 pe părinţii minorului, în centrele de detenţie în care aceştia se află în prezent. În dialogul cu cei doi cetăţeni români, reprezentanţii misiunii diplomatice s-au asigurat că aceştia îşi cunosc drepturile şi le-au furnizat material informativ cuprinzând cele mai importante reguli care se aplică persoanelor reţinute/arestate preventiv în Danemarca. Totodată, le-a fost evidenţiat cetăţenilor români că au dreptul de a contacta Ambasada României la Copenhaga, la cerere. Cetăţenii români au afirmat că le sunt respectate drepturile în centrele de detenţie, că au avut întâlniri cu avocaţii acestora şi că beneficiază de sprijinul lor”, a transmis, luni seară, MAE.

Totodată, diplomaţii români i-au informat pe părinţii minorului cu privire la starea de sănătate a acestuia şi le-au confirmat faptul că sunt în dialog permanent cu membrii familiei extinse. Ei au subliniat, de asemenea, că autorităţile române competente acordă o atenţie deosebită cazului, fiind sesizate şi implicate şi instituţiile statului român cu atribuţii în materie de asistenţă şi protecţie a minorilor.

″În contextul vizitelor, reprezentanţii ambasadei au iniţiat demersurile legale necesare pentru înscrierea certificatului de naştere danez al minorului în registrele de stare civilă române, demers finalizat prin emiterea, la data de 6 februarie 2022, a certificatului de naştere românesc”, au anunţat reprezentanţii ministerului.

MAE a precizat că, potrivit normelor legale ale statului de reşedinţă, autorităţile locale competente au demarat o anchetă socială, instituind, în 31 ianuarie 2022, măsura de plasament temporar asupra minorului.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *