sâm. iul. 13th, 2024

Oamenii de știință de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) din Statele Unite au reușit să inventeze un material cu totul special, care poate avea multiple întrebuințări: la fabricarea telefoanelor mobile sau a pieselor auto. Noua substanță este mai dură decât oțelul, dar la fel de ușoară ca plasticul.

Folosind un nou proces de polimerizare, inginerii chimiști de la MIT au creat acest nou material, care poate fi fabricat în cantități mari, potrivit MIT News.

Noul material este un polimer bidimensional care se auto asamblează în foi, spre deosebire de toți ceilalți polimeri, ce formează lanțuri unidimensionale, asemănătoare spaghetelor.

Până acum, oamenii de știință credeau că este imposibil să inducă polimerii să formeze foi 2D. ”Un astfel de material va putea fi utilizat ca un strat ușor și durabil pentru piese auto, telefoane mobile, dar și ca material de construcții pentru poduri și alte structuri”, a spus Michael Strano, profesor de inginerie chimică la MIT și autorul principal si lucrării apărute în revista Nature.

”De obicei, nu ne gândim la plastic ca fiind ceva pe care l-am folosi pentru a susține o clădire, dar cu acest nou material, putem fi capabili de lucruri noi. Are proprietăți neobișnuite și suntem foarte încântați de asta”, a explicat Strano.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *