sâm. iul. 13th, 2024

Discuția dintre președinții rus și francez, Vladimir Putin și Emmanuel Macron, s-a încheiat luni seară, după aproximativ cinci ore.

Am discutat inclusiv despre carta NATO din 1949, despre faptul că această alianță ar trebui să fie profund defensivă și am subliniat amenințarea armelor care nu ar trebui să fie desfășurate în apropierea frontierelor noastre”, a spus președintele rus, în conferința de presă cu omologul său francez.

„Din perspectiva noastră, ce se întâmplă în Ucraina este o desființare a acordului de la Minsk”, a continuat Vladimir Putin.

Televiziunea rusă a transmis începutul discuțiilor în care cei doi lideri au fost separați de o masă lungă, albă.https://77abe680db06a4502b80e992877260fb.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Vladimir Putin i-a mulțumit lui Emmanuel Macron pentru vizita la Moscova, afirmând că cele două țări au „preocupări comune” în legătură cu securitatea în Europa.

„Văd cât de multe eforturi depun conducerea actuală a Franței și președintele Franței, personal, în rezolvarea crizei legate de asigurarea unei securități pe baze egale în Europa pentru o perspectivă istorică extinsă și de soluționarea problemelor ce au o strânsă conexiune cu cele enumerate mai sus, și anume, soluționarea crizei interne din sud-estul Ucrainei. Am discutat toate aceste probleme la telefon, suficient de detaliat. Știu că aveți propriile păreri pe aceste teme și mă bucur că am oportunitatea de a discuta toate aceste aspecte, față în față”, a spus liderul rus.×PauseUnmuteLoaded: 0%Progress: 0%-0:48Fullscreen

Acest dialog, menit să detensioneze situația de la granița ucraineană și să îndepărteze perspectiva unei intervenții militare a Rusiei, a fost abordat, declarativ, de pe poziții sensibil diferite.

În timp ce Macron a spus că se așteaptă la îndepărtarea amenințării militare după discuția cu Putin, partea rusă a estimat că o singură întâlnire nu poate duce la progrese decisive, dată fiind complexitatea situației.

Scepticism la Moscova înainte de discuțiile Putin – Macron

Kremlinul a transmis, luni, înainte de discuțiile între președinții rus și francez că, deși întâlnirea este „foarte importantă” în efortul de a detensiona situația în legătură cu Ucraina, nu sunt așteptate progrese semnificative.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *