mie. iul. 24th, 2024

Rusia are pregătită aproape 70% din puterea militară de care crede că ar avea nevoie pentru o invazie la scară largă a Ucrainei și trimite mai multe grupuri de batalioane tactice la granița cu vecinul său, au declarat, sâmbătă, pentru Reuters, doi oficiali americani.

În ultimele două săptămâni, numărul grupurilor de batalioane tactice în regiunea graniței a crescut iar vineri acesta a ajuns, de la 60, la 83. Alte 14 sunt în tranzit, au declarat, sub condiția anonimității, surse oficiale ale SUA pentru Reuters.

În ceea ce privește perioada unei invazii, terenul este așteptat să înghețe cel mai mult în jurul datei de 15 februarie, au mai spus oficialii, ceea ce ar permite tranzitul unităților rusești mecanizate pe teren accidentat. Astfel de condiții ar continua să fie disponibile până la sfârșitul lunii martie.

Acest calendar, împreună cu un număr și o capacitate tot mai mare a forțelor rusești aflate în apropierea Ucrainei ar putea sugera că fereastra diplomației se închide.

Oficialii americani nu au furnizat dovezi pentru a susține estimările privind forțele rusești.

Corespondentul BuzzFeed News în Ucraina, Christopher Miller, a publicat pe Twitter o serie de noi imagini din satelit cu trupe rusești în Belarus – în Yelsk, Rechitsa și aeroportul Luninets.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *