sâm. iul. 13th, 2024

Înșelătoriile de tip scam fac din ce în ce mai multe victime, atrag atenția autoritățile. Atacatorii se folosesc de numele unor magazine celebre sau de ale unor bănci, pentru a lansa capcane în urma cărora îi păcălesc pe clienți să își divulge datele personale sensibile și, ulterior, să îi lase fără bani. La ce trebuie să fiți atenți atunci când primiți un astfel de mesaj și ce să faceți pentru a nu fi păcălit.

Numele unui supermarket celebru, folosit într-o înșelătorie de proporții

Autoritățile atrag atenția că numele supermarketului Profi este folosit într-o campanie online de tip scam în aceste zile. De altfel, și reprezentanții magazinului au postat un mesaj pe Facebook prin care le-au atras atenția oamenilor să nu cadă în plasă și au transmis că magazinele Profi nu desfășoară astfel de campanii.

Mai jos aveți un exemplu de site care găzduiește o campanie promoțională falsă, care se folosește de imaginea Profi Romania, pentru a atrage potențialele victime să dea clic și să-ți ofere date sensibile, cu speranța de a primi un premiu.

Profi a publicat deja o avertizare pe canalele oficiale de comunicare ale companiei, specificând totodată că această campanie de tip scam se propagă prin intermediul paginilor sau a conturilor false pe social media”, anunță Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *