mie. iul. 24th, 2024

Ricki Grimmer s-a întors cu spatele pentru doar câteva secunde, iar în acel interval de timp, sora lui mai mică, Cheryl, a dispărut. S-a întâmplat acum 50 de ani și de atunci nu mai știe nimic despre ea, relatează BBC.

„Oamenii îmi spun că nu a fost vina mea. Mi s-a spus asta de mii de ori. Știu că aveam doar șapte ani, dar nu ar fi trebuit să o părăsesc”, spune el.

Cheryl, sora în vîrstă de 3 ani a lui Ricki, a dispărut în plină zi de pe plaja Fairy Meadow din Australia la începutul anului 1970.

Familia sosise recent în Australia după ce a emigrat din Marea Britanie. Ricki avea doar 7 ani atunci, dar s-a învinuit întotdeauna pentru ceea ce s-a întâmplat, pentru că avea grijă de Cheryl când aceasta a dispărut de la vestiarul de pe plajă.

Poliția a fost întotdeauna convinsă că fetița a fost răpită, dar nimeni nu a fost condamnat.

În 2017, poliția din Australia a găsit o mărturisire într-o cutie veche de probe. A fost făcută de un adolescent, la un an după ce copilul a dispărut. După un nou apel public, detectivii l-au găsit pe „băiat” – care era deja bărbat în vârstă de 60 de ani – și l-au acuzat de crimă. El a pledat nevinovat.

Cu toate acestea, un judecător a decis că mărturisirea nu poate fi folosită ca probă până la urmă. Urmărirea penală a fost abandonată, iar fostul inculpat, care nu poate fi numit din motive legale, a a scăpat fără nicio acuzație.

„Nu ne venea să credem. Nu am știut niciodată despre mărturisire”, a spus Ricki după ce cazul s-a închis.

„De ani de zile, nici nu am știut că a existat un suspect. Viețile noastre ar fi putut fi atât de diferite. A trebuit să trecem prin toată această durere și suferință? Nu vreau ca nicio altă familie să treacă prin ceea ce a trecut familia noastră. Sunt furios. Furios pe mine. Furios pe lume. Sunt supărat”, a spus Ricki.

În ciuda uneia dintre cele mai mari căutări din istoria statului New South Wales – care a implicat mii de ofițeri de poliție și soldați – Cheryl nu a fost niciodată găsită.

După 50 de ani, acel moment încă domină fiecare aspect al vieții lui Ricki: „Încearcă să te pui în pielea mea. Sunt bântuit de asta. Consumat de asta. Încă o văd stând acolo, râzând și zâmbind. O văd alergând pe țărm. Acele imagini nu vor dispărea niciodată”.

„Înainte ca părinții mei să moară, le-am promis că o voi găsi pe Cheryl – sau cel puțin voi afla ce s-a întâmplat cu ea. Și voi face acest lucru”, a spus Ricki.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *