sâm. iul. 13th, 2024

Decizie neaşteptată luată de Rusia, menită să detensioneze puțin atmosfera extrem de încordată, după ce a masat trupe foarte importante la granița cu Ucraina! Kremlinul a decis să amâne un număr de exerciții de anvergură în apropiere de coastele Irlandei de Nord și a spus că acesta este un „gest de bunăvoinţă”, însă a primit o solicitare din partea guvernului nord-irlandez.

Decizie neaşteptată luată de Rusia

Moscova a informat Irlanda săptămâna trecută legat de antrenamentele care ar fi trebuit să se desfășoare la 240 de kilometri de coasta de sud-vest, chiar în zona sa economică exclusivă, nu în apele sale teritoriale. Ministrul irlandez de Externe, Simon Coveney, a specificat că inițiativa Rusiei nu este binevenită, mai ales în această perioadă când toată lumea se teme de o eventuală invazie a Rusiei în Ucraina. Rusia a negat mereu că ar plănui o invazie, ci a specificat că desfășoară exerciții militare.

Imediat după anunțul exercițiilor militare ale Rusiei în Marea Irlandei, pescarii irlandezi au spus că plănuiau să își desfășoare activitatea în acea zonă, însă în semn de protest. Rusia a decis să anuleze exercițiile militare ca un „gest de bunăvoinţă” faţă de pescarii irlandezi, a declarat ambasadorul Iuri Filatov. Simon Coveney, ministrul irlandez de Externe, a salutat decizia Rusiei pe Twitter.

„Nu este posibil nici teoretic şi nici practic, pentru că dacă teoretic suntem membri cu drepturi egale, nu numai că suntem cu drepturi egale, dar noi suntem una din ţările cele mai importante din NATO (…)”, a spus Vasile Dîncu, duminică, în cadrul emisiunii Insider Politic, de la Prima TV.

Ministrul Apărării a mai precizat că „suntem printre primele ţări în ceea ce priveşte procentul din PIB pentru înzestrare” și că armata română s-a specializat și s-a format alături de „marile armate NATO”, în misiunile externe în Afganistan și Irak.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *