mie. iul. 24th, 2024

O țară din Europa a renunțat la obligativitatea prezentării certificatului de vaccinare anti-Covid-19 sau a unei dovezi a trecerii prin boală. Prim-ministrul acestui stat a anunțat, miercuri, data de la care toți locuitorii vor putea intra în restaurante, cafenele, mall-uri și alte locuri publice și vor putea participa la evenimente sportive și culturale, în ciuda creșterii cazurilor de coronavirus.

Ce țară din Europa a spus „adio” certificatului de vaccinare

Începând cu luna noiembrie a anului trecut, în această țară din Europa, doar persoanele vaccinate împotriva coronavirusului și cei care au trecut prin Covid-19 în ultimele șase luni au avut permisiunea de a intra în restaurante, cafenele, baruri, hoteluri și alte locuri publice. Însă, în curând, oamenii vor scăpa de aceste restricții, în ciuda creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Pe de altă parte, prim-ministrul Cehiei a atras atenția că locuitorii țării nu vor reveni complet la normalitate. Oficialul a explicat că oamenii vor avea în continuare obligația de a purta măști de protecție în interior. În plus, numărul participanţilor la demonstraţiile colective va fi limitat.

Această decizie a fost luată în Republica Cehă în contextul în care, marți, țara a înregistrat un număr record de 57.195 de infectări cu coronavirus. Astfel, bilanțul total al cazurilor de Covid-19, de la începutul pandemiei, a ajuns la 3,1 milioane, dintre care 37.000 de decese.

În ciuda creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2, numărul oamenilor care ajung bolnavi de Covid-19 în spitalele din Cehia a crescut lent. Marți s-au înregistrat doar 2.653 de persoane spitalizate, în scădere de la un apogeu de peste 9.500 de pacienți internați, atins în luna martie a anului trecut.

În România, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că în cursul acestei săptămâni va fi adoptat certificatul digital Covid-19 necesar pentru traversarea granițelor. Oficialul a precizat că pentru interiorul țării, probabil că va fi luată o decizie ulterioară ce să fie „favorabilă controlului pandemiei şi funcţionării activităţilor economice şi sociale”.

De altfel, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, medicul Raed Arafat, a declarat că în acest moment, adoptarea certificatului verde în interiorul României nu ar mai avea efect, pentru că țara se apropie de apogeul celui de-al cincilea val al pandemiei.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *