mie. iul. 24th, 2024

În 1968, atunci când rușii sovietici au invadat Cehoslovacia (Cehia + Slovacia, pentru cei tineri), se șoptea pe la colțuri că rușii nu au intrat în România din cauza faptului că am fi avut nu știu ce laser minune care ar fi topit tancurile rusești (hăăă, hăăă, hăăă).


De fapt, acest zvon era o poveste inventată de Securitate, cea care de-a lungul și de-a latul dictaturii comuniste a inventat tot soiul de basme de adormit românii. Adevărul este că rușii nu au intrat în România dintr-un motiv simplu: au știut exact că dictatorul Ody nu va abandona niciodată comunismul, marcă rusească, așa cum aveau de gând s-o facă “trădătorii” din Cehoslovacia anului 1968.

O parte din povestea reală a laserului românesc o găsiți mai jos. Veți găsi motivul pentru care rușii nu renunță la Basarabia, pământ românesc, atât de ușor. Oricum, renunță mult mai greu decât a făcut-o “patriotul” Nicolae Ceaușescu, cel pentru care Basarabia, pământ românesc, nu a existat niciodată.

Glorioasa epopee a laserului românesc

Iată biografiile câtorva dintre persoanele de vază implicate în povestea laserului românesc.

Theodor Necșoiu
Col. dr., inginer electronist, absolvent al Academiei Militare Tehnice. Și-a prezentat teza de doctorat între 1975 – 1979 în condiții de totală secretizare. Practic, titlul de doctor este obținut prin fals, căci dom’ colonel nu posedă un minim de lucrări științifice publicate în reviste de specialitate în țară sau străinătate, care să probeze cele afirmate în teză. Teza lui Necșoiu a fost condusă de Emilian Rodean, ambasadorul RSR (Republica Socialistă România) în Canada. Un exemplu grăitor din cariera științifică a domnului colonel este acela referitor la telemetrul laser Ericsson, furat, chipurile, de securitate prin 1977, în fond, cumpărat cu bani peșin de la un magazin de specialitate din Suedia și demontat în bucăți de Necșoiu, care n-a mai fost capabil să-l monteze la loc niciodată.

În 1984, a confiscat rezultatul cercetării unui colorant saturabil (BDN), realizat în premieră națională de fizicianul I. Lăncrănjan și de dr. ing. chimist N. Negoiță. Generalul Florea de la DIA, consilierul de informații al lui Ceaușescu, a intervenit în repetate rânduri pe lângă Necșoiu pentru ca fiul său, Victor Florea, fizician la IFA, să intre în posesia rezultatelor celor doi cercetători. Lucru care s-a și întâmplat, de altfel. (Se vede bine aici că, în comunism, munca unora era furată de alții, mai precis de membrii nomenclaturii comuniste, cei care aveau funcții în regimul lui Ody – n.m.)

Mihai Jurbă, Marius Păunescu

Laureați ai premiului CRESCENT (firma pușcăriașului Dan Voiculescu, fondată din banii securității, de fapt ai lui Ody, după 1989 – n.m.), la Concursul INVENTA 1993. Marius Păunescu este nepotul contraamiralului Plăviciosu, actualul șef al Institutului Armatei de la Clinceni (era în 1993 – n.m.), iar Mihai Jurbă este fiul colonelului cu acelasi nume din Marele Stat Major, colonel care a fost coleg de școală cu consilierul prezidențial Marius Guran (consilierul KGB-istului Ilici Iliescu – n.m.), direct implicat în epopeea laserului. Mihai Jurbă a fost cărat în delegația prezidențială (Ion Iliescu era atunci președintele României – n.m.) care a inaugurat standul românesc al Expoziției Universale – Sevilla 1992.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *