sâm. iul. 13th, 2024

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat vineri că, „dacă depinde de Rusia, nu va fi război” cu Ucraina, într-un interviu acordat presei locale. Lavrov a mai spus că propunerile primite din partea Statelor Unite cu privire la garanțiile de securitate cerute de Moscova au fost mai bune decât cele venite de la NATO.

În interviul transmis live în Rusia, șeful diplomaţiei ruse a răspuns mai multor întrebări legate de tensiunile cu Occidentul și la posibilitatea izbucnirii unui război în Ucraina. În același timp, președintele Statelor Unite, Joe Biden, a avertizat că există „o posibilitate reală” ca Rusia să invadeze Ucraina în februarie.

Totodată, potrivit Reuters, Lavrov a apreciat că propunerile primite din partea SUA sunt mai bune decât cele venite de la NATO în ceea ce priveşte garanţiile de securitate cerute de Moscova, şi a menţionat că preşedintele rus Vladimir Putin va decide cu privire la felul în care va răspunde acestor propuneri, scrie Agerpres.

În fine, şeful diplomaţiei ruse a mai declarat că se aşteaptă să aibă o întrevedere cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, în următoarele două săptămâni.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *