sâm. iul. 13th, 2024

Rusul Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP) a pierdut finala Australian Open în fața lui Rafael Nadal (35 de ani, locul 5 ATP), după ce ibericul a revenit de la 0-2 la seturi și s-a impus cu scorul de 2-6, 6-7 (2), 6-4, 6-4, 7-5.

Grație victoriei fantastice de la Melbourne, obținută la capătul a peste cinci ore de joc la cel mai înalt nivel, spaniolul a devenit primul jucător din istoria tenisului cu 21 de Grand Slam-uri în palmares. Disputa dintre Rafa Nadal și Daniil Medvedev a fost urmărită și la Kremlin, iar mesajul președintelui Vladimir Putin a fost unul plin de fair-play.

Vladimir Putin l-a felicitat pe Rafa Nadal, după ce l-a învins pe Medvedev în finala Australian Open și a recunoscut superioritatea ibericului

Prin vocea purtătorului de cuvânt prezidențial, Putin l-a felicitat pe Nadal și a recunoscut că spaniolul a fost mai bun în finala disputată la Melbourne.

Medvedev este vedeta noastră, dar de aceea sportul este fantastic, pentru că poate exista un singur câștigător și el trebuie să fie cel mai puternic. Așa că, îl felicităm pe Nadal. Cinci ore de sărbătoare a tenisului, a sportului„, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, la conferința de presă zilnică, potrivit AS.

Tenisul este un sport apreciat în Rusia, de la muncitorii de rând până la cel mai important om al țării. Boris Yeltsin, primul președinte ales democratic după căderea URSS-ului, a fost un mare admirator al lui Marat Safin (42 de ani), singurul rus lider mondial în clasamentul ATP, câștigător la Australian Open în 2005.

Daniil Medvedev a răbufnit la conferința de presă de după finala Australian Open: ”E enervant, dezamăgitor! M-au mințit”

La conferința de presă de la finalul meciului cu Nadal, Medvedev a răbufnit și i-a numit pe spectatorii australieni rusofobi. ”După meciul de azi (n.r.- duminică), am încetat să mai visez. Pentru totdeauna. Acum voi juca doar pentru mine și pentru a-mi îngriji familia. Și de dragul Rusiei, acolo am fost sprijinit mereu. Dacă e un turneu la Moscova, voi fi acolo, chiar dacă e în timpul unui Grand Slam„, și-a început Medvedev discursul de la conferința de presă de la finalul partidei.

De la ce a pornit totul, ce l-a enervat pe sportivul din Rusia: „Dacă cineva striga în sprijinul meu, când Rafa se pregătea să servească, 1.000 de oamenii făceau `Shhh`, ca el să se poată concentra. Nadal a avut mereu liniște pe serviciul propriu. Pe al meu, a fost total diferit. E enervant, dezamăgitor, e lipsă de respect la adresa mea.

Nu cred că după 30 de ani voi mai continua în tenis. Nu cred să îmi mai doresc să joc, copilul din mine a murit, e greu să mai joc fără el. Când mi-am început drumul spre Top 20 și am început să mă lupt cu Djokovic, Federer și Nadal, toți vorbeau de tânăra generație și mi-au urat succes. Mi-au dat motivație, dar se pare că m-au mințit.

În fiecare meci mare, nimeni nu a vrut să reușesc, nimeni nu m-a sprijinit. Aceste emoții s-au acumulat și au atins azi apogeul. Acum spun tot ce am pe suflet. Cred că e și o chestiune de naționalitate. Tenisul rusesc era în declin, dar am apărut eu, Rublev și Karatsev. Și l-am dus iar în top. Însă, în alte țări, oamenii se bucură pentru insuccesele noastre. Mă întreb de ce”, a declarat Daniil Medvedev.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *