sâm. iul. 13th, 2024

Marți, 1 februarie, începe recensământul populaţiei şi al gospodăriilor. Cu o întârziere de un an, Institutul Naţional de Statistică încearcă pentru prima oară să obţină date despre populaţie şi cu ajutorul tehnologiei.

Vom putea să răspundem la chestionar online, însă acolo unde este nevoie, vor merge recenzorii pentru interviuri „faţă-n faţă”.

Recensământul populaţiei şi al gospodăriilor începe din 1 februarie și va dura până în luna iulie. Pentru început, Institutul Naţional de Statistică va colecta date de la autorităţi şi instituţii publice, si în premieră şi de la instituţii private.

Miza este foarte mare. Se cunoaște populaţia generală, dar e nevoie şi de cunoaştere la nivel local. Acolo se iau deciziile. Elementul de noutate, România s-a angajat sa facă recensamântul online”, a declarat președintele INS.

De la mijlocul lunii martie, populaţia va putea accesa platforma dedicată recensământului ca să răspunda online la întrebări. Completarea chestionarului va dura între 10 și 20 de minute.

Cei care nu au acces la online vor fi vizitaţi de recenzori pentru interviuri faţă în faţă!”, a mai declarat președintele INS.

E important să ştim şi despre bogaţi, dar şi despre cei mai puţin bogaţi”, a transmis un sociolog.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *