mie. iul. 24th, 2024

Liderul PSD s-a declarat în favoarea plafonării prețurilor la o serie de alimente de bază în contextul creșterii inflației, însă producătorii consideră propunerea ca fiind aberantă.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a declarat luni, 31 ianuarie, în favoarea plafonării prețurilor la alimente, ca măsură în ajutorarea persoanelor afectate de creșterea inflației. Producătorii avertizează însă că efectul imediat al unei astfel de măsuri va fi dispariția de pe piață a produselor cu prețuri fixe, iar economiștii sunt de părere că măsura nu va duce decât la noi distorsiuni în piață fără beneficii pentru populație.

Președintele PSD s-a pronunțat împotriva reducerii TVA-ului la zero la alimente, susținând că nu ar conduce la o scădere a prețurilor. „Nu cred că o să ajute TVA zero la alimente. Deja avem un TVA redus la alimente, am văzut alte ţări europene că au luat alte măsuri, au plafonal preţurile la alimentele de bază, se pare că este mult mai bine”, a spus preşedintele PSD, la sediul partidului.

Alimentele vor dispărea de pe rafturi

Sorin Minea, preşedintele Federaţiei Patronale din Industria Alimentară Romalimenta, a declarat pentru FANATIK că o astfel de măsură nu e decât o aberație a politicienilor și că, în cazul în care s-ar ajunge la o astfel de reglementare, produsele vor dispărea imediat de pe piață.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *