mie. iul. 24th, 2024

Numărul autovehiculelor furate în Germania în anul pandemic 2020 a scăzut cu aproximativ 25 % comparativ cu anul precedent. Interesant este faptul că cea mai furată mașină nu a fost una dintre mărcile locale, ci un model de lux al producătorului britanic Land Rover.

sursa yt

Deși poate părea neverosimil, cel mai furat automobil pe teritoriul Germaniei în 2020 a fost SUV-ul de clasă medie Range Rover Velar. Bolidul 4×4 a înregistrat o medie de 15,5 cazuri de furt la 1.000 de autoturisme asigurate, valoarea medie a prejudiciului fiind de aproximativ 52.000 de euro.

Pe locul al doilea s-a clasat modelul autohton BMW X6 , cu o medie de 9 cazuri de furt – valoare medie a prejudiciului de 45.408 euro, podiumul fiind completat de sedanul fastback KIA Stinger, cu o rată a cazurilor de furt de 6,7 și o valoare medie a prejudiciului de 31.738 euro.

Numărul mașinilor furate în Germania este în scădere

SUV-urile au fost și anul trecut modelele preferate în rândul hoților de mașini, topul fiind dominat de Range Rover cu o rată de furt de 5,9 cazuri la mia de autovehicule. Pe locurile următoare s-au clasat modelul Lexus NX – 4,4 cazuri și Toyota Land Cruiser – 4,3 cazuri.

La capitolul „marcă”, la mare căutare a fost Land Rover/Range Rover cu o rată a cazurilor de furt de 1,9 la 1.000 de mașini asigurate. Brandul britanic a fost urmat de Porsche (1,0) și Mazda (0,7).

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *