Dum. ian. 29th, 2023

În Turcia, mulți oameni trec printr-o perioadă dificilă din cauza scumpirilor necontrolate. Noul an a început cu lungi cozi la pâine, dar măcar acest aliment este încă accesibil. Însă pentru mulți, fructele, carnea și peștele au devenit un lux, iar vânzătorii au probleme din cauza produselor perisabile. Clienții lor sunt forțați de împrejurări să-și reducă la maximum cheltuielile. În plus, moneda națională pierde rapid din valoare, motiv profund de nemulțumire. Cea mai mare parte a furiei se îndreaptă către un om: președintele Recep Erdogan. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:30 și în reluare sâmbăta de la ora 19:30.

Mulți îl consideră pe președintele Recep Erdogan responsabil pentru prăbușirea lirei și se tem că politicile sale economice îi vor ruina. Inflația mare este o povară enormă pentru cei mai săraci. De exemplu, pentru oameni ca Emrah Hazer, care trăiește din colectarea deșeurilor. Trăia din greu chiar și înainte de această criză. Acum, abia dacă își mai poate hrăni familia. 

Cum trăiesc cei mai săraci dintre turci

O cutie veche de carton înseamnă bani buni pentru Emrah Hazer. Tânărul de 25 de ani câștigă din colectarea deșeurilor de hârtie aruncate în pubelele din Istanbul, metropolă cu peste 15 milioane de locuitori. Adună și plastic. Își asigură cu greu supraviețuirea, pentru că în vremuri de criză economică scad și prețurile materialelor reciclabile.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *