Dum. ian. 29th, 2023

În valul 5 al pandemiei, cazurile grave Covid din România ar putea fi generate tot de tulpina Delta. Pentru a afla cu certitudine acest lucru, ministrul Rafila anunță o secvențiere extinsă la pacienții ATI.

România se apropie de 900 de pacienți internați în stare gravă cu Covid pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). În ciuda faptului că Omicron este deja o variantă dominantă, autoritățile cred că tot tulpina Delta ar fi responsabilă de majoritatea formelor severe.

În acest sens, Alexandru Rafila, ministrul sănătății, a anunțat că încă din această săptămână, se va face o ”secvențiere extinsă” în rândul pacienților SARS-CoV-2 de la ATI pentru a vedea care sunt infectați cu varianta Delta a coronavirusului și care cu tulpina Omicron.

Alexandru Rafila anunță că majoritatea pacienților ATI ar fi infectați cu Delta. Secvențiere extinsă demarată de autorități

Oficialul guvernului a spus că, cel mai probabil, 80% din cazurile de infectare cu noul coronavirus din România sunt produse de varianta Omicron, dar din cele 20% Delta multe devin cazuri grave.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *