mie. aug. 17th, 2022

Pentru a nu se trezi cu facturi uriașe, tot mai mulți români se orientează către surse regenerabile de energie. Alternativa verde îi ajută să aibă costuri zero către companiile de electricitate și e prietenoasă cu mediul înconjurător.

Mulți dintre românii aflați acum la „adăpost” din calea facturilor cu multe zerouri au primit finanțare de la Ministerul Mediului, pentru a-și instala panourile fotovoltaice.

Sunt însă și români care au scos bani din propriul buzunar, pentru că au avut nevoie de o putere mai mare decât cea subvenționată de stat. Chiar și așa, ei își vor recupera investiția în decursul a câțiva ani.

Este mai scump şi pentru că în această situaţie pot fi instalaţi acumulatori, iar curentul stocat va fi folosit inclusiv noaptea sau în zilele de iarnă. Chiar şi la un consum mare, nu se simte la factură.

Pentru o locuinţă în care se află un frigider, unul sau două televizoare, maşină de spălat şi alte electrocasnice mici, consumul este sub 3 Kilowaţi-Oră.

Beneficiile trecerii la energie verde

Asta înseamnă că toate aceste gospodării se pot încadra în finanţarea de la stat, care este în limita a 20.000 de lei. Vor trebui să mai contribuie cu 2-3.000 de lei pentru a avea un sistem fotovoltaic ce le asigură consumul atâta timp cât afară este lumină.

Facturile se compensează dacă sistemul produce mai mult decât consumă casa.

Energia rămasă este cumpărată de furnizor şi, în cele mai multe cazuri, aceste tranzacţii duc către o echilibrare a consumului de pe zi cu cel de pe noapte.

Beneficiile trecerii la energie verde nu au trecut neobservate, așa că cei care au ales acest sistem s-au transformat rapid în promotori.

Programul „Casa Verde”, derulat de Ministerul Mediului, se adresează, după cum îi spune și numele, în special românilor care locuiesc la casă.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.