mar. ian. 18th, 2022

Vești importante pentru românii cărora le-a expirat cardul de sănătate. Autoritățile au adoptat, în 2020, o Hotărâre de Guvern care stabilește ce se întâmplă în cazul în care documentul și-a pierdut valabilitatea. Este vorba despre cardurile de sănătate emise până la data de 31 decembrie 2014, pentru că acestea au expirat la finalul anului 2021.

Ce se întâmplă după ce ți-a expirat cardul de sănătate

Cardul de sănătate mai poate fi folosit încă șapte ani, după data de expirare înscrisă pe el, au anunțat autoritățile. Hotărârea de Guvern din 2020 stabilește că, după ce expiră cardurile de sănătate, se generează și se rescriu noi certificate digitale pentru cardurile naționale emise până la sfârșitul anului 2014. Potrivit HG 483/2020, perioada de valabilitate este de încă 7 ani de la data rescrierii certificatului.

Cardul de sănătate poate fi, așadar, folosit, la fel ca înainte, chiar dacă a expirat. Atunci când furnizorul de servicii medicale îl introduce în cititor, sistemul va detecta cardul expirat și va înlocui certificatul automat, fără nicio intervenție din partea furnizorului, potrivit precizărilor din lege.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *