mar. ian. 18th, 2022

Este nelipsită de pe mesele românilor și din coșurile de cumpărături, însă prea puțini se uită cu atenție peste lista de ingrediente. Protecția Consumatorilor a realizat un studiu ce a scos la lumină ce conține, de fapt, pâinea din supermarketuri. În urma publicării concluziilor, președintele instituției a transmis un mesaj ce nu ar trebui trecut cu vederea.

Protecția Consumatorilor a anunțat ce conține, de fapt, pâinea din supermarketuri
„Pâinea noastră cea de toate zilele” are o listă de ingrediente pe care ar trebui să cunoască toți românii, înainte de a pune produsul în coșul de cumpărături.

Fiind unul dintre cele mai consumate alimente de la noi din țară, InfoCons a realizat un studiu în cadrul căruia au fost analizate 50 de produse tip pâine, care au provenit de la România Hypermarche, Auchan, Carrefour, Lidl, Frontera Trading, Grewe, Karamolegos Bakery România, Dobrogea Grup, Boromir, Oltina Impex Prod Com, Velrom, Smart Food Solutions și Vel Pitar.

În urma analizei, s-a stabilit că doar 26% dintre produse au pe etichetă procentajul ingredientului principal, făina fiind prezentă într-o proporție cuprinsă între 26 și 78% din compoziție, în timp ce amestecul de panificație este într-o proporție cuprinsă între 66,7 și 69,4%.

În cazul pâinii cu semințe, cereale sau cartof, 14% dintre acestea au semințe în proporție de 1,2-29%, patru procente conțin cereale în proporție de 13,2 – 16,7%, în timp ce patru procente conțin cartofi sub formă de fulgi de cartofi în proporții cuprinse între patru și șase procente.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *