mie. ian. 26th, 2022

Milioane de români au fost păcăliţi la factură la curent – o recunoaşte ministrul Energiei care spune că românii care au primit facturi uriaşe de mii de lei, fără ca furnizorii să le scadă reduceri date de stat.

Românii au primit facturi mai mari şi de 2-3 ori decât veniturile. În astfel de cazuri, ministrul Virgil Popescu îi îndeamnă pe români să nu plătească facturile mincinoase şi să aştepte noile facturile corecte pe care furnizorii trebuie să le trimită. 

Antena 3 vă arată cum vă daţi seama că aţi fost păcăliţi şi ce aveţi de făcut pentru a nu plăti astfel de facturi mari, fără a fi sancţionaţi apoi.

Un singur mare furnizor a emis până pe 15 decembrie înștiințările de plată așa cum trebuia. Ceilalţi s-au mobilizat abia după demararea mai multor controale, spune ministrul Economiei, care ne recomandă să nu mai plătim până când nu se rezolva dilema. Ne mai promite că nimeni nu va rămâne fără energie electrică sau fără gaz.

Primul care ne-a anunţat că toate facturile greșit întocmite vor fi refăcute şi că nu percep penalităţi a fost Nicolae Ciucă. Premierul a declarat că facturile emise de furnizori fără respectarea principiilor de compensare și plafonare vor fi refăcute. 

Anunțul a venit după ce mii de români au sesizat faptul că măsurile de protecție anunțate de guvern nu au niciun efect, iar facturile au crescut semnificativ. Pentru garantarea eficienței măsurilor de protecție, urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate.

Cum ne dăm seama că avem o factură „umflată”

Totuși, cum ne dăm seama dacă factură noastră este sau nu compensată? Ține de furnizor, dar verificați pagina a doua a facturii, unde ar trebui să apară că în baza Legii 259, s-a aplicat subvenția respectivă. 

În cazul în care aceasta nu apare, sunați de urgență furnizorul.

Până la reglarea acestor facturi, ele nu vor fi purtătoare de penalități. Ministrul a mai spus că acei furnizori care nu au respectat legea riscă să li se ridice licenţa.  

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.