mie. ian. 26th, 2022

S-a constatat că simptomele variantei Omicron Covid-19 diferă ușor de tulpinile anterioare, ceea ce poate face infecția mai dificil de detectat.

S-a descoperit că Omicron provoacă simptome care sunt foarte asemănătoare cu răceala obișnuită, dar experții în sănătate avertizează acum despre un semn mai neobișnuit al infecției care vă poate afecta pielea, buzele sau unghiile.

În timp ce specialiștii vorbesc despre simptome precum o temperatură ridicată, o tuse continuă și o pierdere sau modificare a simțului gustului sau mirosului ca fiind cele trei simptome principale ale coronavirusului, aceste semne sunt mai puțin frecvente în rândul persoanelor infectate cu Omicron.

În schimb, s-a descoperit că Omicron provoacă simptome care sunt foarte asemănătoare cu răceala obișnuită, dar experții în sănătate avertizează acum despre un semn mai neobișnuit al infecției care vă poate afecta pielea, buzele sau unghiile.

Persoanele infectate cu Omicron pot observa că pielea, buzele sau paturile unghiale pot dezvolta o nuanță palidă, gri sau albastră, potrivit experților în sănătate de la Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC), notează blackpoolgazette.

Acest simptom este considerat a fi rezultatul nivelului scăzut de oxigen din organism. CDC descrie simptomele ca un „semn de avertizare” al infecției cu Covid-19 și sfătuiește oamenii să ceară sfatul medicului de familie dacă observă o astfel de schimbare a culorii.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.