mar. ian. 18th, 2022

Chiar dacă nu mai este președintele Americii, Donald Trump are o mulțime de beneficii pe urma mandatului său de la Casa Albă. Ce sumă uriașă urmează să încaseze Donald Trump.

Doanld Trump, ca fost preşedinte al Statelor Unite, va avea parte de o pensie anuală de 221.400 de dolari, circa 887.080 de lei românești, şi alte beneficii care pot ajunge până la un milion de dolari.

Totul însă depinde de decizia Senatului american în cadrul procesului de suspendare. Astfel Trump ar putea pierde tot. Legea nu acordă pensie președinților al căror timp în funcție se încheie prin „înlăturare” prin procesul de punere sub acuzare, potrivit cnn.

Conform legii americane, preşedinţii americani demişi în urma unui proces de impeachement îşi pierd dreptul la pensie şi la celelalte beneficii. Deși Trump încă se confruntă cu un proces de destituire în Senat, o condamnare nu poate duce la retragerea sa din funcție, deoarece mandatul său s-a încheiat înainte de proces. Deci, dacă Senatul îl va condamna, probabil că ar avea nevoie de un al doilea vot pentru a-l face pe Trump neeligibil pentru pensie și beneficii, potrivit Michael Gerhardt, profesor de drept la Universitatea din Carolina de Nord.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *