mie. ian. 26th, 2022

Împătimiții de drumeții și trasee turistice, pasionații de off-road, dar și cei care își doresc o casă de vacanță în mijlocul pădurii au posibilitatea de a-și cumpăra o locuință, în comuna băcăuană Gura Văii, cu doar 250 euro.

Este vorba despre 129 de case din satul Rotunda, localitate componentă a comunei Gura Văii, județul Bacău, construite în perioada 2005-2006, care vor fi scoase la vânzare pe un preț de nimic. 

Casele au fost construite de autorități pe un deal, în urma unor inundații care au avut loc în zonă. Acestea au fost locuite inițial de rromi, însă au fost abandonate după câțiva ani. Ulterior, o parte dintre acestea au fost vândute cu prețuri cuprinse între 250 și 1.250 de euro. 

Primăria comunei Gura Văii a încercat repopularea zonei prin închirierea imobilelor, însă nu a reușit. Autoritățile au mai făcut o încercare în 2018, scoțând la vânzare casele cu prețuri ce porneau de la 5.200 de euro și ajungeau până la 7.000 de euro. Însă și aceasta a eșuat. 

Acesta este motivul pentru care autoritățile au decis scoaterea la vânzare a caselor cu prețul de 250 de euro. Din cele 200 de case s-au vândut până acum 71, restul de 129 fiind, în continuare, disponibile. Cu o mică investiție, acestea se pot transforma cu ușurință în casele de vacanță mult visate de mulți români. 

 „Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să știe care este procedura pentru a obține o astfel de casă, ideal ar fi prima dată să mergeți la Rotunda şi să vă alegeți casa. Fiecare imobil are un număr – puteți să vă alegeți o singură casă sau un duplex. Cea mai ieftină casă este 247 de euro, iar cea mai scumpă 1.250 de euro, în funcție de gradul de uzură și deteriorare. Se depune o cerere la primărie”, a declarat Silviu Tinei, primarul din Gura Văii, pentru televiziunea regională Acum TV.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.