vin. ian. 21st, 2022

Cluj-Napoca este cel mai mare oraș din țară unde rata incidentei a trecut de 3 cazuri la mia de locuitori.

Județul Cluj este primul județ din țară în scenariul roșu în acest nou val, iar municipiul Cluj-Napoca a trecut de incidența de 5 la mie.

În aceste condiții, unitățile de învățământ unde gradul de vaccinare in rândul angajaților este mai mic de 60% au trecut in online.

In Cluj Napoca, 5 unități de învățământ sunt online unde sunt vaccinați sub 60% din dascăli.

De asemenea, în oraș au intrat in vigoare noile restricții. Respectiv, restaurantele vor primi clienții doar la 30% din capacitate. Spectacolele vor fi si ele vitregite de un număr mare de iubitori de cultură, doar 30% din locurile din sală putând fi ocupate. Măștile bineînțeles sunt obligatorii în toate spatiile.

Ministrul Educaţiei anunţă când se închid şcolile în valul 5 COVID

Vineri va fi anunțată lista unităților de învăţământ unde de săptămâna viitoare elevii nu vor mai veni fizic la şcoală. Mai exact, vorbim de acele unități de învățământ care în ziua de vineri vor declara o rată de vaccinare mai mică de 60%.

Este vorba de aceleași unități de învățământ care vor funcționa în localități unde rata de incidență depășește 3 cazuri la mia de locuitori.

Aici se încadrează 30 de unități de învățământ din judeţul Ilfov şi aproape 60 de unități de învățământ din Capitală. Pentru moment, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că la nivel naţional doar 2.000 de învățământ au rata de vaccinare de 100%.

„Avem 14.000 unde rata de vaccinare este de peste 60%. Dar există circa 3.000 de unități de învățământ în care rata de vaccinare este în continuare sub 60%, după ultimele raportări.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *