mie. ian. 26th, 2022

Autoritățile chineze au anunțat, marți, că au plasat în carantină strictă orașul Anyang, cu 5,5 milioane de locuitori, transmite CNN.

Situat în provincia Henan, acesta este al treilea mare oraș din China unde se aplică un lockdown dur, în timp ce responsabilii sanitari încearcă să limiteze răspândirea focarelor localizate de COVID.

Urmare a deciziei de marți, numărul total al cetățenilor consemnați în propriile locuințe, în China, a ajuns la aproximativ 20 de milioane, în condițiile în care Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing ar urma să înceapă peste trei săptămâni.

Carantină strictă în China: oamenilor nu li se permite să-și părăsească locuințele

Cei 5,5 milioane de rezidenți din Anyang nu au voie să iasă din case iar magazinele, restaurantele și fabricile rămân închise, a confirmat un oficial municipal.

Peste 4.000 de studenți și cadre didactice din acest oraș situat în provincia Henan au fost, la rândul lor, plasați în centre de carantinare administrate de guvern, după ce nouă persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus.

Oficialitățile au consemnat 84 de cazuri în total, după depistarea primelor două cazuri de infectare cu varianta Omicron în data de 8 ianuarie.

Marți, Comisia Națională de Sănătate a anunțat 110 noi cazuri simptomatice locale de COVID.

În această țară, cazurile asimptomatice sunt contabilizate separat, precizează CNN.

Circa 20 de milioane de chinezi, în lockdown. Vești despre lipsa alimentelor și bolnavi neglijați

Anyang este a treia metropolă chineză plasată în lockdown strict.

Anterior, această măsură a fost aplicată în orașul Xi’an din provincia Shaanxi și în Yuzhou, oraș situat în provincia Henan, la fel ca și Anyang.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.