mie. ian. 26th, 2022

Odată cu creşterea facturilor la energie electrică şi gaze, firmele de distribuţie şi furnizorii au obligaţii noi legate de citirea contoarelor. În caz contrar, companiile pot fi sancţionate dur.

Este vorba despre o ordonanță de urgență publicată în Monitorul Oficial în ultima zi a anului trecut, OUG 143/2022, care modifică mai multe lucruri din legislația referitoare la energie, potrivit economica.net.

Clienții casnici trebuie să ştie că se introduc noi prevederi legate de citirea contoarelor și emiterea facturilor de regularizare.

Astfel, distribuitorul de energie electrică și gaze (E-Distribuție, parte a Enel și Distrigaz Sud Rețele, parte a Engie, în București, de exemplu) va fi obligat să citească indexul contorului dvs de energie electrică și gaze naturale la intervale de maximum trei luni de zile. https://5cff744cffc125e97a3a13846b20a84b.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

În consecință, furnizorul va fi obligat să emită facturi de regularizare pe cel mult trei luni de zile, şi nu mai rar.

În cazul în care schimbaţi furnizorul, în afara situației în care nu trimiteți dvs. indexul, distribuitorul este obligat să vină să citească contorul între momentul în care ați anunțat că doriți să treceți la alt furnizor și momentul în care ați trecut efectiv, deci în perioada legală de 21 de zile (maximă) în care se face schimbarea de furnizor.

Dacă distribuitorul de energie sau gaze naturale nu citește contorul la cel mult trei luni de zile riscă amenzi foarte mari.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.